#BlogosferaTGN | Recomanem Tarragona


Un any més des del Blog de Tarragona Cultura ens han animat a col·laborar en un projecte 3.0, emmarcat en la secció #BlogosferaTGN. Aquest any no només us recomanarem tres espais de la ciutat, sinó que parlarem d’aquell objecte que ens enduríem de Tarragona, voleu saber quin hem triat? Cliqueu aquí. Tot plegat està servint per crear un mapa virtual amb els indrets preferits dels bloggers locals.

Cafeteria Tarraco

Tarragona no és només Tàrraco, i la prova d’això és una cafeteria com la que avui recomanem, es diu com l’antiga capital romana, i en ella podem gaudir de l’essència d’un veritable te marroquí. Dues cultures, o una mateixa, banyada pel Mare Nostrum, la Mediterrània, que es troben en el carrer Gasòmetre de Tarragona, ben a prop de la Biblioteca Pública. Us convidem a que tingueu una experiència gastronòmica de la mà d’uns nous veïns.

11129746_974962759181902_1360657743_n

La Torre Forta

Quan pensem en Torreforta, pensem en el barri, el que va ser el primer de tots els que anirien naixent a Ponent de la ciutat i al nord. El nom li ve donat per una antiga torre de guaita del segle XVII que servia per vigilar les incursions dels pirates sarraïns. Al seu entorn, ara, trobem la història local de la segona meitat del segle XX, que enlloc d’oblidar-la hem de reivindicar. La de persones que van arribar de lluny i que van construir la Tarragona d’avui. Fent d’aquesta torre un símbol del barri, la qual, avui, segueix guaitant, de massa lluny, el centre de la ciutat.

La Muntanyeta de l’Oliva

Aquest espai va ser, durant molt de temps, un entorn predilecte per anar a fer la Mona, per exemple. Era, doncs, de les tarragonines i els tarragonins, però la història negra que es va generar a partir de les execucions massives fetes durant la repressió franquista el van tacar per sempre. Només va tornar a tenir una peregrinació, obligada, quan la seva font era de les úniques on l’aigua que brotava no era salada. No cal dir que des d’aquí es pot gaudir d’una de les panoràmiques més espectaculars de les muralles i la catedral, motiu pel qual va ser, el fortí previ a conquistar en moltes de les guerres que hem patit.

Us animem a experimentar tots aquests indrets, Tarragona és molt més que Tàrraco i va molt més enllà del Francolí.

5 pensaments sobre “#BlogosferaTGN | Recomanem Tarragona

Deixa un comentari