Què?

Cultius Culturals és un blog que neix al febrer del 2013 de la mà de tres historiadors de l’art que havien estudiat junts a Tarragona. No només això: la carrera, la ciutat, la nit, els viatges, etc. els havien fet crear un lligam que, un cop acabada la vida universitària, es convertiria en la necessitat de crear alguna cosa conjunta, quelcom que mantingués unida aquesta amistat.
Des de diferents punts del món volem portar aquest blog fins a la universalitat. No només això. Cultius Culturals neix de voler explicar coses al món, d’experimentar amb les xarxes i fer difusió d’idees que, a nosaltres, ens semblen interessants. El temps ha anat passant, creixent i decreixent en un equip tant interdisciplinari com podem i amb una gruixuda llista de col·laboradors que participen en la tasca de creació, reflexió, participació…
No fem actualitat, tot i que de vegades els articles en parlen, i en d’altres hi és latent per tocar temes perennes.
Fem divulgació.
Fem reflexió.
Fem descobriments.
Fem opinions.
Fem entrevistes.
Però sobretot, fem petites espurnes d’idees per a que algú, a casa, davant de l’ordinador, o un cop anat al llit, pensi uns minuts en coses que ha descobert, recordat, etc.


El nom de Cultius Culturals no només juga amb la sonoritat. Una de les accepcions en català de cultivar significa experimentar i assajar en un laboratori, i d’aquesta manera nosaltres, en petites dosis -a mode de proveta- volem reflexionar, experimentar i crear una xarxa cultural per parlar d’art, cultura, història, literatura… CULTURA en general i amb majúscules.

Quan?

Publiquem setmanalment articles en tres idiomes relacionats amb la cultura de tota mena, t’interessa?

On?

En aquest blog trobareu diferents espais on trobar-nos i contactar-nos, així com les diferents seccions ordenades en:

Articles: el contingut principal del blog. En català, castellà i anglès

Entrevistes: xerrades informals amb persones que es deixen la pell en el que fan

Premsa: raconet destinat a la nostra aparició als mitjans

Projectes: col·laboracions, crítiques, sinergies i projectes que anem realitzant tant online com offline

Arxiu: espai des d’on podreu accedir a tots els articles dels anys 2013 i 2014