El Cultius Culturals és un col·lectiu polifacètic sempre obert a descobrir i aprendre nous conceptes i noves tendències, i aquesta varietat d’inquietuds i motivacions es veu reflexada en la gran diversitat de temes que tracten els nostres articles, això sí sempre mantenint la cultura com a directriu principal.

També som partidaris de la crònica a peu de carrer, de transmetre en directe i de viure els esdeveniments en primera persona per després poder fer-ne una valoració. Sovint aquest afany ens ha portat a viatjar per aprofundir temes pels quals sentim un especial interès i als quals hem dedicat més d’un article, que ara podreu trobar agrupats en l’apartat seccions.

Què millor per comprendre una obra que parlar amb el seu autor@/organitzador@? Al Cultius ens interessen les obres però també qui les ha fet i quina és la seva visió del món. Per això no perdem oportunitat d’entrevistar personalitats del món de l’art i la cultura.

Els Balcans sempre han estat un tema d’interès pel Cultius, ens encanta la seva barreja cultural, la seva gent, la seva natura i gastronomia i les grans paradoxes de la seva història. Terra de contrastos, de violència i d’humanitat extrema, vam poder visitar-los l’any 2013 en el primer viatge oficial d’equip i ja no ens en hem oblidat mai més.

Viatjar mesos i mesos és el somni de molta gent però pocs ho poden fer. Sigui pel que sigui sovint ens hem d’acontentar amb petites escapades de cap de setmana o a estirar de tres dies per desconnectar una mica i “canviar d’aires”. No obstant, aquestes escapades ben planificades poden esdevenir una curta però intensa experiència i per això ja fa uns mesos que al Cultius vam encetar aquesta secció de “en 48 hores” on a més d’idees per passar el de cap de setmana en algun indret també podreu llegir cròniques de viatges.

Secció destinada a la crítica curatorial, dissecció d’exposicions i, en definitiva, parlar dels espais de cultura i de la seva gestió, les seves obres, col·leccions o activitats. Entra-hi i apropa’t als museus i exposicions que visitem!