Articles

El dolor heredado. Julieta Olaso

Català

Hace unas semanas hablamos con Julieta Olaso, doctora en antropología, con su primer libro en las manos: un ensayo que surge de su tesis doctoral La represión y las luchas por la memoria en Argentina y España (Ed. Catarata) donde habla de la memoria histórica, las fosas comunes y, sobre todo, el elemento más humano en las víctimas y los familiares que buscaron y abrieron nuevas vías para luchar contra el silencio. Os traemos la entrevista.

Continua la lectura de El dolor heredado. Julieta Olaso

El dolor heretat. Julieta Olaso

Castellano

Fa unes setmanes vam parlar amb la Julieta Olaso, doctora en antropologia, amb el seu primer llibre a les mans, un assaig que sorgeix de la seva tesi doctoral: La represión y las luchas por la memoria en Argentina y España (Ed. Catarata) on parla de la memòria, les fosses comunes i, sobretot, l’element més humà en les víctimes i els familiars que buscaren i obriren noves vies per a lluitar contra el silenci. Us portem l’entrevista.

Continua la lectura de El dolor heretat. Julieta Olaso

L’hospital d’elefants i l’Elephantparade®

Castellano

I em direu, ara els del Cultius han escrit un article sobre elefants? El que ens faltava per veure! Doncs sí senyor avui us vull parlar d’elefants i de com l’art també ha contribuït a lluitar pel seu benestar. Abans que res però deixeu-me donar-vos quatre dades sobre aquests animals tan magnificents.

Continua la lectura de L’hospital d’elefants i l’Elephantparade®

El hospital de elefantes y la Elephantparade®

Català

Y me diréis, ¿ahora los del Cultius han escrito un artículo sobre elefantes? ¡Lo que nos faltaba por ver! Pues sí señor hoy os quiero hablar de elefantes y de como el arte también ha contribuido a luchar por su bienestar. Antes que nada pero dejadme daros cuatro datos sobre estos animales tan magnificentes.

Continua la lectura de El hospital de elefantes y la Elephantparade®

Europa batega a ritme de fado

Castellano

Amb una postura calmada i a dues setmanes i escaig de distància, parlarem d’Eurovisió. Eurovisió vol dir caspa, generalment. De vegades espectacle, i això és el que més agrada. Una mica antediluviano, com les Bienals (ara que tot just s’ha inaugurat la de Venezia, i ha resorgit l’etern debat de si en un món globalitzat com el nostre tenen cabuda la separació per països, la pulsió nacional en un espai mundial). Ai, estic comparant la Biennale amb Eurovisió? Tanqueu-me!

Continua la lectura de Europa batega a ritme de fado