Repo! The Genetic Opera


Arrel de la secció de #CultiusMusicals dels diumenges del mes d’abril, vaig voler parlar d’alguna cosa que no fos coneguda. Sempre he tingut certa predilecció per tot tipus de pel·lícules i sèries musicals, i a través d’un amic vaig arribar a descobrir aquest del que us parlaré: Repo! The Genetic Opera (2008). És un musical tan bizarre i amb tantes curiositats, que m’era molt més fàcil allargar-me, que fer una sinopsi que poguessin penjar a Instagram, i així va néixer la idea de fer aquest article.

L’estil gòtic i estrany d’aquesta obra ens pot arribar a recordar mínimament a Rocky Horror, del que van parlar a l’Instagram del Cultius el diumenge dia 18 d’abril. Tot i així, és complicat trobar cap musical que s’hi pugui equiparar (amb l’excepció d’uns altres del mateix productor i actor Terrance Zdunich: Devil’s Carnival 1 i 2, dels que no parlaré o encara hauria de fer-ne un altre article).

Cartell promocional del musical
Font: Google Images (Repo! The Genetic Opera)

La pel·lícula està dirigida per Darren Lynn Bonusman, famós per dirigir Saw 2, 3 i 4. Encara que li agradava treballar en aquella saga, va acabar deixant-la després de la 4a entrega per poder dirigir un projecte en el que sempre havia cregut: Un musical de terror, basat en una obra de Darren Smith i Terrance Zdunich, amb certa dosi de gore. Tot i l’èxit que estava tenint en aquell moment, Bonusman no va trobar cap estudi que cregués en aquella idea i s’animés a finançar el musical. Va ser al 2008 quan va decidir que el finançaria ell mateix, i així va néixer Repo! The Genetic Opera.

L’argument transcorre a l’any 2056 (que s’acosta perillosament), on hi ha hagut una epidèmia mundial, i els òrgans de la gent estan començant a fallar. A causa d’això, les cirurgies es venen com si fossin caramels, (no són només estètics, també poden trasplantar-te un pulmó o un fetge nous, tot depèn d’allò que t’estigui fallant) i és normal que la gent s’endeuti per paga-les. A més, l’anestèsic que fan servir en la operació, el Zydrate, és molt adictiu.

L’empresa que es dedica a la compra-venda d’òrgans, és GeneCo. També són ells els que enviaran a un home, el “Repo Man” (interpretat per l’Anthony Head, el mismíssim professor Giles de Buffy Cazavampiros), si no pots pagar, per treure’t l’òrgan que t’han posat i recuperar així la seva inversió. A més, la filla d’aquest Repo Man, la Shilo (Alexa Vega), pateix una estranya malaltia, i es veu mesclada en una subtrama de compravenda de Zydrate.

El propietari de la GeneCo té tres fills, i una d’elles, l’Amber Sweet és addicta a aquest anestèsic. Com a curiositat, a l’Amber la interpreta la Paris Hilton. És una de les poques pel·lícules en les que la milionària no s’ha interpretat a sí mateixa.

De la mateixa manera, també és una de les poques pel·lícules on ha sortit la magnifica Sarah Brightman, una soprano de fama mundial (sense anar més lluny, ha aparegut en obres com Cats o Els Fantasma de la Opera, i va ser l’encarregada d’inaugurar els Jocs Olímpics de Barcelona a l’any 92). És gràcies a ella que el musical té algunes peces icòniques, com “At The Opera Tonight”, que interpreta ella mateixa. També hi trobem cançons d’estil Rock, on transcorren diversos diàlegs que t’endinsen en l’argument de la pel·lícula, com “Zydrate Anatomy”, “21st Century Cure”, “Bloodbath” o “Legal Assassin”.

L’actiu i cantant soprano Sarah Brightman en el paper de la bruixa cega
Font: https://www.polygon.com/2016/10/26/13411404/repo-the-genetic-opera-halloween

Sembla mentida que amb tota aquesta mescla de personatges famosos, que van posar tota la seva ànima en el projecte perquè creien en ell, la obra no sigui mundialment coneguda. No he pogut trobar-la a cap de les plataformes que fem servir a casa, així que si algú està interessat en veure aquest musical, haureu de recórrer a mètodes més antics, com pot ser comprar el DVD

Aina Gombau Maixé

____________________________________________________

Webgrafia

https://www.polygon.com/2016/10/26/13411404/repo-the-genetic-opera-halloween

Altres articles de l’Aina:

Bona Saturnalia i Feliç Sol Invictus

Wanderlust, el “gen viatger”

Fira del teatre al carrer

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s