Equip de comunicació de l’exposició ‘Ghost Forest Fox’


Col·laborem amb l‘Acadèmica Acròstic en la difusió online de Ghost Forest Fox, exposici´ó comissariada per la Guiomar Sánchez, membre de l’equip.

Text comissarial

La guineu és la caçadora del bosc, però a la vegada es veu caçada per una humanitat que la fa servir únicament per a la moda –les pells, ni tan sols per a l’alimentació. Aquest maltracte animal i sobreexplotació dels recursos de la natura per part nostra és el que dóna el tret de sortida a les obres de les sèries Ghost Forest (2018) i Ghost Farms (2017), de la Marta Baceiredo.

En elles es disfressa d’animal, en un acte d’empatia i treball amb el cos. A la instal·lació Ghost Forest Fox ens endinsem en un bosc i perseguim, com a espectadors, una guineu que, solitària, fuig de nosaltres, caçadors furtius. Es tracta d’una performance fotografiada amb la que es planteja què ens diferència de la resta d’animals, i quines escales de valors socials hem anat construint.

És una artista que treballa els volums, el collage, la pintura i el fang, entre d’altres. Cada tènica li permet entendre i adaptar la realitat que l’envolta d’una manera diferent, sortint-se dels marges, perquè per a ella l’art no té límits.

Educadora social de formació, el seu treball va lligat amb l’art. La seva obra es vertebra en variades tesis de caire activista: consumisme, capitalisme, animalisme, especisme, justícia social i ètica.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s