Alger amb els ulls de l’ànima


Castellano

Diuen que viatjar et fa créixer, et transporta al teu interior més profund i al dels altres, amb un sol somriure, a entendre que ets vulnerable i lliure a la vegada, a llegir mirades sense paraules que quedaran per sempre dins teu, a veure més enllà d’un mateix i sentir l’adrenalina que genera el ser estranger fora de la teva àrea de confort, a comprendre que quan viatges crees i neixen de tu i dels altres, coses extraordinàries i tot i acaronar-les, acaben morint colpides per altres instants, però l’important de tot plegat, és l’aprenentatge que fas mentre busques al teu interior respostes a mil preguntes que t’has fet. Viatjar, et col·loca al camí dels moments de la vida, aquells que s’alimenten del record i t’empenyen a avançar per allà on tu diposites l’esperança.

Estimades lectores i lectors, tot això, és el que ens ha regalat Alger, capital d’Algèria, el país més gran del continent Africà, amb una sotilesa respectuosa, de manera tendra i delicada, sense esperar res a canvi, com els seus habitants, com el Rachid i com moltes altres persones que ens han acompanyat, així, de repent i a moments, en aquesta aventura viatgera des de l’ànima, per què això ha estat la sensació que ens ha deixat el pas per aquesta meravellosa i caòtica ciutat.

Sabeu? A Alger no és fàcil creuar els carrers, certament, els cotxes inunden les avingudes de la ciutat colonial com qui devora la vida, amb ganes i a un ritme accelerat, sense apreciar la bellesa dels impetuosos edificis colonials d’estil napoleònic i haussmanià, clar que tot canvia si anem a la Casbah, la ciutat islàmica, on els balls dels homes envaeixen els carrers laberíntics d’estructura magrebí a to d’animades melodies tocades amb la rajta (instrument de vent), on comerços petits, venen dàtils suculents i dolços de mel, harmonitzats pel so de les abelles que la festegen i les cases banyen del color blanc, les seves façanes mediterrànies, fent que Alger sigui la blanca.

Bulevard Zighout Youcef, camí de la Casbah. Foto pròpia

A mesura que vas avançant per la ciutat, et trobes amb grans monuments com el dels Màrtirs, on d’es d’allà, pots agafar un telefèric i gaudir de les vistes i d’una magnífica posta de sol, reflexada en la mar Mediterrània, que abraça les passejades dels amics que plenen de riures i divertiment el llarg bulevard Zighout Youcef, caracteritzat pels edificis d’estil neo- àrab com la Wilaya d’Alger o l’edifici central de la Grande Poste, on tot comença.

Edifici de la Grande Poste. Centre de la ciutat. Foto pròpia

Amb poc temps ens n’adonem que Alger és una ciutat plena d’històries de mil i una nits d’estrelles, on les mirades entre enamorats van més enllà del té de menta i el tcharak (tipus de pasta dolça amb ametlles) compartits a les cafeteries de la ciutat, on a cada raconet inesperat , l’olor de les flors dels jardins que hi ha, impacta tots els teus sentits, despertant una sensació extrema de frescor, pau i estabilitat que destorben a la que et despistes, els clàxons de les motos que sonen constantment, per inèrcia, una vegada arranquen el seu motor. On els colors de l’art islàmic que trobem a les grans mesquites il·luminen l’objectiu fotogràfic que mai perdrem, els nostres ulls.

Mosquee Ketchaoua. Dins la Casbah. Foto pròpia

Alger és sens dubte, la ciutat de l’hospitalitat, on el turisme no es coneix i per tant, els seus encants es mantenen com l’autenticitat i el tarannà de la seva gent, amable i propera, curiosa i plasentment exagerada, on les vivències prenen sentit a la vida, on tot te flaire a mel, gust a llamí i acetós a la vegada – com la mixtura que regeix la ciutat -i vista de mil colors. A Alger la llibertat impulsa les ales de les orenetes a mitja tarda de la primavera.

Em guardeu un secret? Resulta que allà, no hi ha res més important que l’avui i l’ara, aquest és el visat que et demanen per poder entrar al país, per això us dic que aneu, aneu i viviu tot el que sentiu!

Arbre de dins del Museu d’Art Islàmic. Foto pròpia.

Ariadna Reverté Callarisa

Altres articles de l’Ariadna

Altres articles de viatges

Altres articles de Món Àrab

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s