Reclam de xiquets però també d’adults. L’Expoclick d’Amposta.


Castellano

El mes de  novembre, la ciutat d’Amposta, pren protagonisme convertint-se en refugi per als i les  apassionades dels Playmobils. Aquest any, per  sisè consecutiu, acolleix  amb un èxit rotund l’Expoclick i com no, Cultius Culturals no ens ho podíem perdre, per això, ens vam  desplaçar fins a la capital del Montsià, per visitar la mostra i parlar amb l’Andreu Borràs, organitzador de la mateixa i soci  de l’associació Somos click des de l’any 2012, qui,  juntament amb el suport de la regidoria de Joventut i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de la ciutat, organitzen aquest esdeveniment.

imatge_1
Cartell d’Expoclic. Font: http://www.somosclick.com

Obrim la porta de la cafeteria on hem quedat i l’Andreu ja ens espera. Sap que el volem conèixer una mica més i que ens expliqui com aquesta idea s’ha convertit en tot un reclam al territori. Ens saludem amb un petó i demanem un tallat.

Comencem l’entrevista.

Andreu, explica’ns,  com i quan sorgeix aquesta idea i per què clicks?

Sempre he jugat a futbol, en un moment determinat de la meva vida em vaig lesionar i llavors va ser quan vaig pensar que era un bon moment per fer això, que també m’agradava moltíssim, ja des de menut, els clicks han sigut un gran hobby per a mi, vaig proposar a l’Ajuntament d’Amposta fer una petita mostra de maquetes amb Playmobils per començar, a l’octubre del 2012 i al desembre d’aquell any, ja estava tot en marxa.

Com la materialitzés per primera vegada?

Personalment, quan vaig començar vaig fer dos maquetes, una representació de la vida pirata i l’altra de la  plaça de bous del poble,  ho vaig fer tot amb els clicks que tenia de tota la meva vida reunint regals d’aniversari i reis i els que ja de més gran, em vaig anar comprant.

 Pel que fa al  nivell organitzatiu va ser molt ràpid, vam començar a donar veus i a buscar a gent aficionada que s’animés a participar i a muntar diorames amb nosaltres. Vam aconseguir un total de sis maquetes. Tot un èxit en tant poc temps.

On va ser la primera exposició?

Als baixos de l’Ajuntament, va ser allí per aprofitar sinergies del Mercat de Santa Llúcia, que es celebra al mes de desembre.

Com recordes aquella primera exposició, va haver-hi molta afluència de gent?

Va venir molta gent, ho recordo una mica aclaparant, per l’espai petit i l’èxit de la convocatòria, però exactament el número d’assistents no el sé, recordo una satisfacció molt gran en acabar per la resposta de la gent.

Com a muntador amb els diorames que vols transmetre a la societat?

El que busco és trobar algun moment històric  i plasmar-lo amb els clicks de la manera més fidel possible, per poder ensenyar com vivien, que feien, que la gent es pregunti com era això antigament, que els generi curiositat per el que vegin i vulguin saber més.

Quin és el diorama que més has gaudit muntant i per què?

Sens dubte el que vaig muntar al Museu de les Terres de l’Ebre, l’assalt romà  de  Masada, però el que crec que m’agrada més com a resultat final és aquest del Expoclick 2017, la reproducció de la ciutat romana.

Cada any teniu més afluència d’assistents i de participants, aquest any com ha anat?

Molt bé! Amb participants ha sigut la que ha tingut més afluència amb un total de 26 dioramistes, tot i haver baixes d’últim moment. En quant a visitants més de 12.000 persones.

Heu rebut moltes visites internacionals?

A nivell internacional el que tenim és la presència de venedors alemanys , francesos, així com un dels dioramista. També tenim gent de la resta de l’Estat, sobretot d’Aragó, Madrid i també del País Valencià.

Explica’ns Andreu, dintre de la fira hem pogut veure diorames, i concursos, ens podries explicar en què consisteixen? Pot participar tothom?

Als concursos pot participar tothom, cenyint-se a les bases establertes i són tres, el buscaclik, el concurs de diorames i el concurs d’instagram. El buscaclik, tal i com indica el seu nom és buscar 7 clicks  que desentonin dins dels 26 diorames grans que s’han realitzat en aquesta edició. El concurs de diorames es centra en els diorames de petit format, i consisteix en que en un espai de 90x80cm aproximadament, els participants muntin un diorama de temàtica lliure. Finalment el d’instagram era penjar una fotografia d’un Playmobil  dins el terme municipal d’Amposta i englobant alguna temàtica representativa  de la ciutat.

Molt bé, i als guanyadors els obsequieu amb alguna cosa?

Si, i tant, amb diferents caixes de playmobil els petits sobretot ho esperen amb molt afany, però els grans també.

L’any que ve hi haurà novetats?

El nostre major objectiu, ara mateix, és internacionalitzar encara més la fira a tots els nivells, ja sigui a nivell de públic, com de  participació i de venta.

Andreu, per anar acabant, que deu ni do! Aquest tallat se’ns ha quedat una mica curt, com valoraries l’experiència al llarg d’aquests sis anys?

Sincerament, molt positiva, la mostra ha crescut una barbaritat, és impossible mantenir-ne el creixement sostingut, bàsicament per què hem arribat als límits del contingent. Però molt molt content i satisfet.

Hi ha alguna anècdota especial que hagis viscut amb aquesta experiència?

Per mi el millor és veure la cara dels pares i els nens, quan el pare o la mare  li explica al fill, aquest playmobil  jo el tenia. Però també  el tema de que els adults juguin o siguin aficionats als Playmobils no? vindria a ser una exposició pública d’aquest tabú social de que l’adult no pot jugar amb clicks.  Doncs això és una de les coses més satisfactòries de veure per a mi, per què amb aquesta mostra trenquem amb tot això, i creem un espai on els pares puguin jugar també i compartir amb els fills, sense vergonya!

Andreu, moltes gràcies pel teu temps i per atendre’ns tant amablement, des de cultius culturals t’estem molt agraïts i us desitgem molts d’èxits i veure’ns novament l’any que ve!

imatge_2
Font: Wens film

Ariadna Reverté Callarisa

 

Font imatge de portada:

http://www.amposta.cat/pagina/ca/expoclick-omplira-pavello-firal-amb-quinzena-diorames-dadults-i-desena-punts-venda

Altres articles de l’Ariadna:

Un pensament sobre “Reclam de xiquets però també d’adults. L’Expoclick d’Amposta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s