Bona mescla, bé; Boa Mistura sona millor


Castellano

Aquesta setmana, hem tingut el privilegi a Palma, de poder gaudir de la presència de Boa Mistura, un equip multidisciplinar compost per deu mans madrilenyes que desprenen amor, art, bellesa i cohesió amb tots els seus projectes.

Des de l’any 2001, aquest grup d’amics, originalment format per Javier Serrano Guerra, Juan Jaume Fernández, Pablo Ferreiro Mederos, Pablo Purón Carrillo i Rubén Martín de Lucas (actualment desenvolupa el seu treball amb solitari com artista plàstic), treballen a peu de carrer amb l’objectiu de transformar tots aquells espais vitals que compartim amb un entorn col·lectiu més representatiu i identitari. Des de la Fábrica de Pepinos, el seu estudi des de l’any 2010, gesten els seus treballs entorn els principals eixos vertebradors, la identitat i el paisatge, tanmateix no conceben la seva feina sense generar un canvi de percepció en l’entorn recuperant així un espai, que a la vegada estableixi llaços entre la comunitat i el lloc, partint d’una sensibilitat i responsabilitat social extrema, plasmada així amb tots els seus treballs i personalitat dels membres.

Projectes com Madrid te quiero en colores, Coraje / Libertad, Llena la vida de color i Fuerza/Respeto a Madrid, Futuro/ Canvi/ Firmeza a Barcelona, València i Madrid, Te comería a versos a Madrid i Barcelona, Paratges de Pau a Mallorca, Azul sobre blanco a Córdova o Mírate a través de este poema de agua a Logronyo, són algunes de les seves obres que podem apreciar, en mesura del que la seva conservació ens permeti, al llarg del territori de l’Estat Espanyol.

Te comería a versos. Barcelona. Font: Boa Mistura.

Totes elles a l’aire lliure, totalment integrades en l’arquitectura i entorn, cobrint una necessitat existent d’humanitzar les ciutats i pobles.

Però el seu art urbà amb essència transformadora i vestit d’un ensucrat clam social característic, creua fronteres, fent arribar així els seus colors, versos i positivisme a indrets complexos del món que malauradament, gairebé ningú mira, o si més no, ningú vol veure. N’és un clar exemple Velokhaya i Diamond Inside, el seu segon treball internacional, realitzat l’any 2011 a Sud- àfrica, Ciutat del Cap, on Juan Jaume ens explica i ens fa partícips a partir de la seva emoció, en recordar la seva clara intenció, refermant en les façanes de les cases el carisma i l’energia de Mandela, juntament amb alguna cosa tant pròpia i representativa com les teles africanes.

Velohhaya. Sud- àfrica. Font: Luis Sánchez Alba y Boa Mistura.

Altres projectes mundials són Dream Hamar a Hamar, Noruega, Luz nas Vielas a Sao Pablo, Brasil, Amor i Vida a Geòrgia, Al Karama a Argel, Argèlia, Somos Luz i Pensar/ Sentir a Ciudad de Panamà, Panamà, Las Amèricas a Santiago de Querétaro, México o Vida a Bogotá, Colombia i Caminos de Agua a Somoto, Nicaragua d’entre tants.

Vida. Colòmbia. Font: Boa Mistura.

Des d’aquí volem donar-los l’enhorabona, ens en anem de la trobada, amb el clar convenciment de que aquests artistes urbans, amb arrels de grafit, compleixen i transmeten el seu objectiu vital i laboral, des de la humanitat i l’art, construint i establint mitjançant aquest, en espais complexos, un nou model de relacions humanes entre veïns de les comunitats.

Ariadna Reverté Callarisa

Foto de portada: Simbiosis, a Saragossa, 2011-2014

Per a més informació:
http://www.boamistura.com/

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s