Festival Orgànic, BCN


Castellano

Aquest cap de setmana, els dies 27 i 28 de maig, el Museu Marítim de Barcelona acull una trobada de gastronomia i hàbits saludables, música i esport, entre d’altres coses. Es tracta del Festival Orgànic, que en la seva segona edició es prepara per convertir-se en un dels agents indispensables de la ciutat.

El Cultius hem parlat amb l’Adriana Barba, de l’organització del festival, i li hem preguntat quatre coses sobre aquest.
De què tracta el Festival Orgànic?

El Festival Orgànic és una proposta precursora, que uneix coneixement i diversió en una sola cita. Els objectius són oferir coneixement i contingut de valor al públic perquè aprofundeixi en la recerca d’eines que porten a viure en benestar, així com ser rigorosos amb el contingut. Orgànic es presenta com una forma d’acostar la filosofia d’una vida conscient al públic i d’oferir la possibilitat de passar una bona estona dins de la voràgine en què estem immersos. L’esdeveniment té com a objectiu promoure un estil de vida saludable i, res millor, que Barcelona com a espai.

Com va sorgir la idea del festival? I la de fer-ne una segona edició?

La idea sorgeix de l’evolució personal que van començar a experimentar els seus creadors. Quan t’endinses en temes de benestar, pots arribar aquí per moltes vies: canviant alimentació, prenent consciència de les emocions, a partir de les teràpies… però tot et porta a una filosofia holística de vida conscient y sana. A partir d’aquesta experiència es va voler oferir un festival que acostés tot això al públic i que els ajudés a facilitar aquest procés, oferint-los informació i un aire lúdic que els permetés divertir-se i inspirar-se. La idea d’una segona edició va sorgir poc després d’acabar la primera, empesos per les ganes de tornar a oferir un espai de coneixement i celebració del benestar, aquest cop molt més experiencial.

Com va anar la primera i quines novetats podem esperar d’aquesta segona edició.

Considerem que la primera va ser un èxit. Va tenir molt bona resposta entre el públic i els professionals. Estem molt agraïts que persones tant bones i referents escullin Festival Orgànic per presentar els seus projectes i coneixement. Com a novetats: aquest any apostem per activitats molts més experiencials. Això significa que s’ofereix més contingut i per tant s’amplien les hores de festival també. Hi ha continguts com tallers de cuina, no només showcookings. I tallers de temàtiques noves, com cosmètica natural. També s’aposta per anar més allà del ioga i es faran classes de moviment conscient, inbody o feldenkrist. També hi ha una clara aposta per la part lúdica: concerts de tota mena, des de guitarra fins un DJ de música sagrada que combina amb electrònica.

També s’ha apostat per activitats de creació pròpia que s’han elaborat mà a mà amb alguns participants: un taller de mindfulness eating, una convocatòria social de dones per fomenta el benestar o entrevistes en directe.

També cal destacar que molts dels participants oferiran coses diferents al que el pública està acostumat. Per exemple, estem acostumats a veure Carla Zaplana fent showcookings, doncs a Orgànic estarà oferint una conferència, molt personal a més. O en Ravi Ram, que normalment fa concerts i a Orgànic farà meditacions guiades amb música i donarà a conèixer també la seva faceta de terapeuta de medicina xinesa i terapeuta musical.

Què hi trobarem?

Aquesta segona edició compta amb més de 80 participants, que es divideixen entre conferenciants, professors de ioga i professionals de l’alimentació, així com de cosmètica natural, música o cultura, entre d’altres. També hi haurà sessions de meditació cada dia, activitats infantils i un extens market amb els productes eco més nous, en quant a alimentació, moda i decoració.


Quines diferències podem trobar entre aquest i d’altres festivals? Punts forts d’ell.

Festival Orgànic té un punt clarament lúdic, experiencial, que està completament lligat al coneixement i la rigorositat en el contingut. Tractem tots els temes d’una forma distesa, ja que creiem que passar-ho bé és la millor manera d’aproximar-nos al coneixement. És important constatar que totes les temàtiques tractades tenen la seva part més teòrica, a partir de xerrades o conferències, i la part més pràctica, a partir de tallers, showcookings o classes. Festival Orgànic entén el benestar de manera holística, així que no només trobareu alimentació o teràpies, sinó que trobareu una mostra de tot el que creiem que pot servir per viure en harmonia i que ens ajuda a fomentar l’auto coneixement.

I molt important: no tractem els temes des d’un punt de vista imperatiu o de moda. Festival Orgànic ofereixi una ampli ventall de possibilitats perquè cadascú s’informi i esculli el que creu que s’adiu més amb ell/a.

A quin tipus de públic va dirigit?

Persones que tenen curiositat per viure millor, de manera sana. Si alguna vegada t’has preguntat, què puc fer per sentir-me millor? Què hi ha més enllà? Aquest és el teu lloc. També està dirigit a un públic força versat en aquests temes. Hi ha activitats més inicials i professionals. I també per aquelles persones que volen conèixer de prop una selecció de productes nous i trencadors dins del món eco.

-Què diries als nostres seguidors per apuntar-se al Festival Orgànic?

Que mereixen donar-se l’oportunitat de conèixer un món que els pot oferir benestar i que aquest benestar és una camí divertit i distès. Sortir de les nostres pròpies fronteres d’allò que hem fet sempre és la millor manera per sorprendre’ns a nosaltres mateixos i passar-ho bé. Si tenen ganes de degustar, d’aprendre, de passar una bona estona Festival Orgànic té un ventall de possibilitats infinites per a què això passi.

De moment ens han vingut moltes ganes de provar-ho tot, moltes gràcies Adriana, us seguirem de ben a prop! 😉

Imatges cedides per l’organització del Festival Orgànic.

Guiomar Sánchez Pallarès

Altres articles de la Guiomar:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s