Top5: Expos que no et pots perdre a Tarragona i voltants


Castellano English

El començament del curs acadèmic sempre ve de la mà dels primers concerts del trimestre, activitats i conferències i, també, d’exposicions. En aquest article hem volgut fer un petit top5 de les exposicions que no et pots perdre en aquest inici de temporada artística! Vegem què hem preparat 😉

1. Absència al Castell de Torredembarra (fins 31 octubre)

Hauras de còrrer una mica per veure aquesta exposició, ja que finalitza el dia 31. La mostra, comissariada per Juan Carlos Lozano i Meritxell Alegret, es compon per les intervencions dels artistes Josep Maria Argilaguet, Mar Borrajo, Rosa Ciurana, Josep Daura, Eugeni Fabregat, Eduard Fortuny, Juan Carlos Lozano i Manuel Morales. Es troba a la sala Lluís d’Icart del Castell-Ajuntament de Torredembarra, creant un seguit de vuit instal·lacions  que reflexionen al voltant de l’absència, tant el sentiment, com el mot, com la metàfora que se’n deriva. A més a més, cadascuna d’elles es troba ubicada en vuit espais diferenciats dins de les subsales del castell. Aïllades, accentuen aquesta sensació d’absència i solitud, i l’arquitectura en la que es troben fa que l’espai patrimonial dialogui directament amb les obres.

2. Murs Lorcats a l’Antic Ajuntament de Tarragona (fins 15 novembre)

El poeta granadí Federico García Lorca va visitar Tarragona ara fa vuitanta anys. La ciutat, per commemorar aquesta efemèride, està organitzant diferents activitats al voltant d’això. Una d’elles és l’exposició Murs Lorcats feta pel col·lectiu del fanzine Junkie Python i que, a més, es pot veure de dues maneres: per una banda en els diferents plafons que hi ha repartits per la ciutat de la mà del programa Display, a càrreg del Laboratori visual, projecte cultural i artístic de la ciutat. I per una altra en una exposició que engloba totes les il·lustracions, en una mida més reduïda, a l’edifici de l’Antic Ajuntament. La mostra s’ha basat en els dibuixos que feia Lorca, molt lligats al surrealisme dels seus companys Dalí, Buñuel, etc. reinterpretats per l’equip i col·laboradors habituals d’aquest fanzine d’autoedició tarragoní.

3. Biennal d’Art de Valls al Museu de Valls (fins 22 novembre)

La Biennal d’Art de Valls, a través de la Fundació Ciutat de Valls i del premi Guasch Coranty proposa els noms dels artistes finalistes que rebran el premi de la Biennal 2015, d’entre els 143 que hi van participar. Ubicada al Museu de Valls, s’hi troben obres de Ro Caminal, Raquel Friera, Antonio Gagliano, Regina Giménez, Matteo Guidi, Jaume Simon, Marc Larré, Lola Lasurt, Joathan Millán, Mariona Moncunill, Julia Montilla, Dani Montlleó, Frederic Perers, María Ruido, Oriol Vilanova, Jaume Clotet i Jan Monclús.

museu-valls-portada-18-10-14-350x240
http://www.elvallenc.cat
4. Cartells de Ramon Casas al Centre de Lectura de Reus (fins 27 novembre)

Baix Camp, Reus. La capital “sureña” del modernisme. Al Centre de Lectura, fins al 27 de novembre, podem trobar l’exposició Cartells de Ramon Casas. Casas, un dels artistes catalans més reconeguts de principis del XX, explora la seva vessant de cartellista, amb litografies originals de la època; de diferents formats i mides, totes elles de la col·lecció Marc Martí, i ubicat a la sala Fortuny on, precissament, ja hi exposà a l’any 1912 juntament amb Clapés i Mir, entre d’altres. Una delícia pels amants del modernisme i la publicitat d’aquella època.

ramon_casas_cartell
Ramon Casas. http://www.reusdigital.cat
5. Georges Méliès. La màgia del cinema a CaixaForum Tarragona (fins 10 gener)

El CaixaForum sempre és sinònim de qualitat, o almenys d’una capacitat d’inversió prou gran com per portar obres i exposicions d’una certa envergadura. Aquesta vegada ho fa apropant-nos a la ciutat la màgia del primer cinema, la personal visió de Georges Méliès. A partir de la seva experiència amb el teatre i la màgia, plasma aquests conceptes i temporalitats a la pantalla. En la exposició s’hi veuen maquinaria, fotogrames, dibuixos fets per ell mateix, vídeos, així com vestuari que utilitzà l’artista.

Cartel
http://www.obrasocial.lacaixa.cat

Fixeu-vos que l’ordre que hem seguit en aquest top5 és a partir dels dies en els que acaben les mostres, i només són les nostres cinc preferides, recordeu que tant a casa nostra com arreu hi ha milions d’exposicions i plans culturals per fer!

Equip de Redacció

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s