Sant Agapito o la festa dels pilons


Des de fa uns quants anys el carrer Comte de Tarragona s’ha convertit en un indret que atrau la mirada de moltes persones. Gent que hi passeja, turistes que se’n meravellen… no és casual que sigui el carrer de Tarragona més instagramejat!! I és que els pilons pintats d’aquest carrer, que es renoven cada any gràcies a la festa de Sant Agapito, ja l’ha convertit no només en un espai emblemàtic i agradable, sinó en un dels esdeveniments anuals per a artistes, col·lectius, entitats, colles i famílies, que aprofiten per fer volar la seva imaginació i renovar aquest carrer de colors.

Nosaltres, l’any passat, vam participar pintant el nostre primer piló, un #PilóPoètic que s’ornamentà amb un poema d’Antonio Machado. Enguany també n’hem fet un, de #PilóPoètic, i ho hem fet de la mà de la poetessa grega Safo.

Δαύοις απάλας εν στήθειν 

“Si resposar poguessis blanament el pit de la tendra companya!”

Amb això volíem donar a conèixer l’obra d’aquesta artista, reivindicant la seva figura com a dona, així com la llibertat sexual i de gènere -de tots és sabut que era lesbiana- i, a més a més, vincular-ho amb un tema de candent actualitat com és la situació grega dels darrers dies. Un triplet de conceptes que ens van portar a pintar un piló de blanc, mesclant la pintura per a que donés la sensació que estava fet de marbre, amb una cinta en la que encabir-hi el poema esmentat. Senzillesa i reflexió en la nostra proposta d’aquest any 🙂

11709593_924475144257627_892875599374036121_n - copia

Un cop més, gràcies a l’equip del Cultius, membres i col·laboradors que han ajudat a fer-lo possible!

Laura Sánchez, Ignasi Sánchez, Cinta González, Arga Sentís, Gabino Martínez,
Guiomar Sánchez
Fotografia de portada: Genoveva Seydoux

Storify de la jornada #PilonParade2015

Castellano English

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s