G7 – La contra cimera


English Castellano

Hi havia una vegada un castell anomenat Elmau al bell mig dels Alps alemanys, a pocs quilòmetres de la frontera amb Àustria.

Ningú n’havia sentit a parlar mai fins que un dia va començar a córrer la veu que els set escollits (antigament vuit) havien decidit fer una trobada en aquell indret per parlar sobre com resoldre els problemes de la humanitat i aconseguir que la gent fos plenament feliç.

Per representar la diversitat del planeta els set escollits estaven formats per un mascle negre, un mascle groc, quatre mascles blancs i una femella. L’amfitriona de la trobada era la femella ja que el castell estava dins dels seus territoris i era ella qui s’encarregava de tots els preparatius per donar la benvinguda als convidats.

imatge2
Els set escollits. Font: http://www.tagespiel.de

Setmanes i fins i tot mesos abans que arribés el gran dia, tots els membres de la guàrdia personal de la femella van començar amb els preparatius, mobilitzant-se de nord a sud al llarg de tot el país per tal de poder protegir amb eficàcia els convidats.

I potser us preguntareu de qui o de què s’havien de protegir els set escollits si l’únic que volien era fer un món millor i ajudar els pobres. Malauradament com tot heroi de conte, els set tenien un enemic que en els últims anys s’havia fet molt gran i poderós i que amenaçava la pau i la tranquil·litat de la trobada: el monstre de les formigues.

El monstre de les formigues com bé indica el seu nom era una bèstia formada per milions i milions de formiguetes que s’ajudaven mútuament i es coordinaven per crear una silueta gegantina que amb la força de totes es transformava en un subjecte autònom, independent.

Els set escollits tenien por del monstre de les formigues ja que malgrat que havien intentat distreure les formiguetes amb mitjans de comunicació hipnòtics i altres estratègies en els últims temps més i més formiguetes havien despertat de la seva alienació i havien decidit que l’única manera de decidir el seu futur i el del seu planeta era treballar conjuntament respectant la integritat de cada individu.  Aquest fet inquietava el grup dels set perquè veien que si el monstre de les formigues els prenia el poder de decisió ells deixarien de ser els escollits i passarien a ser individus més de la multitud, perdrien les seves influències i ja no podrien seguir acumulant riquesa sense límit amb l’esforç aliè.

imatge3
Inauguració de la contra cimera del G7. Font: http://www.jungewelt.de

Per protestar en contra de la reunió del grup dels set (G7) el monstre de les formigues va decidir organitzar una reunió alternativa oberta, on es debatrien els mateixos temes que es tenia previst tractar en la cimera dels escollits.

A tal efecte, quatre dies abans del dia D, en una antiga fàbrica de la ciutat de Munic, a uns cent quilòmetres del castell, es va inaugurar la cimera internacional de les alternatives amb una xerrada de la professora Jayati Ghosh, de la Universitat Jawaharlal Nehru (Nova Delhi, Índia), que portava per títol: La política del G7, les crisis globals actuals i possibles alternatives.

També hi va haver temps per un pòdium de discussió sobre els comportaments del poder global (règim del lliuremercat i la periodicitat dels conflictes armats) amb el conegut sociòleg suïs Jean Ziegler, l’economista alemany Conrad Schuler, el professor de ciències polítiques d’origen turc Sinan Birdal i l’activista colombiana Liliana Uribe.

imatge4
Pòdium de discussió sobre el comportament del poder global. D’esquerra a dreta: Sinan Birdal, Jean Ziegler, la moderadora del diari FAZ Ulrike Herrman, Liliana Uribe i Conrad Schuler. Font: http://www.jungewelt.de

En un ambient tranquil i relaxat tots els assistents van poder adreçar les seves preguntes als conferenciants i seguidament informar-se millor dels diferents grups i associacions que lluiten per una manera diferent de fer política tan a nivell nacional com internacional (hi havia diversos punts d’informació dins i fora de l’antiga fàbrica).

L’endemà de la inauguració de la contra cimera estaven previstos diversos workshops sobre temes d’interès actual: canvi climàtic, TTIP, guerres i militarització, política sanitària global, poder de les corporacions, refugiats i exiliats polítics, política energètica global, els mars i oceans com a últimes colònies, política d’austeritat centrada en l’exemple de Grècia, mercats financers i deute públic. Totes les conferències estaven repartides entre diversos espais públics de la capital bavaresa i espaiats temporalment en dos torns des de les 11:30 fins les 16:00.

Aquell mateix dia, a les 14:00 hora local es donava el tret de sortida a la manifestació oficial en contra del G7 a Munic. Entre 35.000 i 40.000 formiguetes sortiren, custodiades per un exèrcit de policies equipats fins les dents, a recórrer l’antiga muralla de la ciutat sota un sol magnífic i en un ambient festiu, per demanar entre d’altres, més transparència i democràcia.

imatge5
Manifestació en contra de la cimera del G7 a Munic (4 de juny de 2015) Font: http://www.stol.it

Senyores i senyors ja va sent hora que es comenci a entendre que les formiguetes s’han fet grans i han madurat i ja no volen que set escollits decideixin com repartir-se el pastís global en un castell de conte de fades.

Rosa Mª Torrademé
rtorrato7@gmail.com

Més info:

Altes articles de Rosa Mª

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s