Igerstgn o la cultura del filtratge fotogràfic


AnomenemIgers a les persones que empren l’aplicació per al mòbil anomenada Instagram. Aquesta aplicació facilita la realització de fotografies, la seva edició i les comparteix per a què tots els usuaris les vegin i puguin comentar-les.

Instagramersés una marca creada per Phil González, i fa referència a les comunitats d’usuaris d’Instagram, és a dir, als grups d’Igersde cada ciutat, actualment en trobem més de 330 en tot el món. En la seva pàgina web podem trobar tota la informació sobre qualsevol d’aquestes comunitat: http://instagramers.com/
El maig del 2011 un grup de persones totalment voluntàries van decidir que Tarragona també havia de tenir comunitat d’Instagramers, creant-se d’aquesta manera la comunitat oficial IgersTGN amb més de 3.400 seguidors i 118.407 imatges amb l’etiqueta #igerstgn. A partir d’aquell moment cada any s’organitza una trobada. Aquest passat mes d’octubre va tenir lloc la tercera, però a més a més també s’ofereixen concursos fotogràfics, rutes, visites, tallers i xerrades; la darrera amb el fotògraf Pep Escoda.Aquesta última trobada va estar patrocinada per Estrella Damm, més de 150 Instagramers es van reunir al Cafè Metropol, on a més, es va inaugurar l’exposició “Filtres emocionals: Instagram i elsInstagramers” en la qual es trobaven les 30 millors imatges per votació popular d’un total de 547 fotografies.

Els concursos fotogràfics també estan a l’ordre del dia en la comunitat IgersTGN: a principis d’aquest mes de novembre es va inaugurar l’exposició “Mirades de Tarragona: un recorregut visual per la cultura”, on es recullen les imatges guanyadores de les 10 edicions d’aquest concurs. Un ampli recull cultural on es poden veure imatges de les activitats més significatives de Tarragona: Sant Jordi, Setmana Santa, Sant Joan, Tarraco Viva, l’Estiu, Santa Tecla, el Concurs de Castells i el Festival SCAN Tarragona. Un total de 31 fotografies que es poden gaudir fins el 15 de desembre a l’Espai Turisme i que està coorganitzada entre els IgersTGN, Tarragona Cultura i Tarragona Turisme. 
Paula Arbeloa Suárez

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s