De dimoni a dimoni, Merkel i els euroesceptics.


The Economist és una publicació, obertament capitalista, liberal, en tots els sentits, que no creu en la intervenció econòmica des de les institucions públiques. Per això i en coherència amb els seus propis principis no pot defensar una política europea intervencionista. Els defensors de l’intervencionisme des de l’esquerra, però, tampoc no podem defensar el paper d’Alemanya en aquesta UE, de tal manera que les estadístiques i les dades d’un prestigiós setmanari neoliberal ens pot omplir d’arguments, com és el cas d’una tanca que es llueix en el metro londinenc, i que segurament pretén fer vendre més números de la revista.


Europa ha venut la seva ànima, les seves ànimes, al dimoni. Això és el que es desprèn de la imatge. La Merkel com la diablessa d’Europa, aquella que s’ho està carregant tot per un suposat benefici alemany, que ara que ja està gairebé tot carregat, se’ls està girant en contra. Tot i així, malèfica, òbviament, ho és. Però la seva cara no desperta això, la seva cara és afable, fins i tot somriu, i no pas de forma picara, o potser sí, i potser per això ha aconseguit vendre’s a la majoria dels governs europeus. De tal manera que molts dels condemnats a mort s’han llençat als seus braços. Uno di noi, deurien pensar alguns líders populars.

Privatitzar els guanys i nacionalitzar les pèrdues és el nou capitalisme europeu. El que deixa a una població sense futur a costa d’un suposat interès general en salvar un model, que en el fons és l’únic que volen salvar. El dimoni està defensant el seu territori, el seu infern, on pugui fer i desfer sense cap mena de contestació, fent creure que les alternatives no existeixen.

Així que en el moment en el que Europa es converteix en sinònim d’infern, només queda esperar l’arribada dels salva-pàtries de torn, d’aquells que ens faran creure que no podem canviar l’infern. En el fons, aquests, formen part de l’entramat infernal, no volen canviar el model, volen bescanviar-se pel poder actual. I això a la GB, també està molt estès


Gabino Martinez Muñoz
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s